Af en toe wil je genieten van een borrel. In de zon op een terrasje of omdat je iets te vieren hebt. Naast bitterballen en vlammetjes zijn er heerlijke hapjes die gemaakt kunnen worden. Hier een lijstje van mijn favoriete vegetarische borrelhapjes die je kan proberen als flexitariër om lekker te genieten zonder vlees te eten.

IMG_4825-1080x675Aubergineballetjes met pittige tomatensaus
Deze aubergineballetjes zijn ideaal als verrassend vegetarisch borrelhapje. Super snel en simpel te maken en bijzonder lekker met een homemade ingekookte tomatensaus. Helemaal hip en veggie!

 

 

IMG_6563-1080x675Boerenkoolpesto
Een gezonde superfood variatie op de gebruikelijke pesto. Leuk om je gasten mee te verrassen of om je borrelbroodje of toastje mee op te fleuren. Eens even wat anders!

 

 

IMG_7641-1080x675Artisjok en boerenkooldip
Deze dip wordt ook wel ‘vegan creamcheese’ genoemd doordat de artisjok zo’n enorm romige combinatie oplevert waarvan je kan blijven eten. Heerlijk dat het dan toch een stuk gezonder is! De boerenkool geeft het geheel een spannend bittertje en een winters tintje. Snel uitproberen dus!

 

IMG_0097-1080x675Pittige Mexicaanse balletjes
Deze Mexicaanse balletjes zijn echte vegetarische ballen met pit. Leuk als borrelhapje met een goede tomatensaus om in te dippen. Je kan er alle kanten mee op en gerust een paar dagen bewaren: dan worden de smaken alleen maar sterker!

 

Muhammara2-1080x675Muhammara
Muhammara is een gezonde paprikadip uit het Midden-Oosten. Deze dip is bijzonder verrassend omdat het zowel zoet, als zuur, pittig én zout van smaak is. Muhammara is vernoemd naar de rode kleur van het gerecht: in het Arabisch betekent Hamra rood en Muhammara ‘de rode’. Aanrader uit de Libanese keuken!

 

Heb jij één of meer van deze recepten wel eens gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw ervaring via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Top 5: Vegetarische borrelhapjes
Published On
Average Rating
11stargraygraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!