Hotspots

Uit eten gaan is voor ons het grootste feestje dat er is! Buiten de deur ontbijten, koffie drinken, lunchen, borrelen of dineren – heerlijk. In het weekend lekker uitgebreid en lang tafelen met de geliefde, of doordeweeks een snelle hap, een koffietje of goed glas wijn met vrienden. Maar dan wel op een plek die de moeite waard is! Zelden kiezen wij voor een 100% vegetarische of veganistische hotspot. Wij kijken graag naar de vernieuwende plekken, het liefste met jonge enthousiaste ondernemers aan het roer, die bewust ervoor kiezen vegetarisch eten een prominente plek te geven op de menukaart. Hier word je vaak verrast door een overweldigende passie en veel aandacht voor biologisch en lokaal eten. De ondernemers zien vegetarisch als een even belangrijk onderdeel op de kaart als vis en vlees, en zien koken met groenten als een uitdaging waarmee ze hun kunsten kunnen vertonen. Verwennerij en vegetarische kunstwerkjes gegarandeerd dus bij onze hotspot-list!

Bij Albrecht: de smaken van het seizoen

Bij Albrecht: de smaken van het seizoen

Zodra je Bij Albrecht in Eindhoven binnenstapt, ervaar je de fijne woonkamer van Bernadette en Manfred. Hier kom je als vegetariër of veganist, maar ook als vleeseter, beslist niets tekort aan smaak of voedingswaarden! Manfred is een gepassioneerd kok die met goede producten de ultieme smaakbeleving teweeg brengt, en Bernadette is een natuurvoedingsadviseuse die haar kennis deelt om mensen bewust te maken van de kracht van gezonde voeding. Deze gouden combinatie resulteert in een eerlijke lunch, diner, of borrel. Eenvoud, kwaliteit en gastvrijheid staan hier voorop!

Lees meer
De Nieuwe Winkel: toveren met groenten in Nijmegen

De Nieuwe Winkel: toveren met groenten in Nijmegen

Een paar jaar geleden schreef culinair recensent Joël Broekaert in NRC lovend over de eekhoorntjesspongecake van De Nieuwe Winkel. Ik heb daardoor altijd onthouden daar ooit eens te gaan eten. Wat blijkt: Broekaert heeft geen woord teveel gezegd. Tongstrelend mag de keuken van De Nieuwe Winkel genoemd worden. Niet voor niets was dit restaurant jaren terug de winnaar van de wedstrijd ‘Het lekkerste vegetarisch gerecht’, dat de Vegetariërsbond samen met de Volkskrant organiseerde!

Lees meer
De Keuken van Gastmaal: creatief vegetarisch

De Keuken van Gastmaal: creatief vegetarisch

De Keuken van Gastmaal is een knus, verfijnd restaurant aan de gezellige Voorstraat in Utrecht. Van andere foodredacteuren kreeg ik dit als tip. Een mooi, lekker en creatief restaurant dat ondanks dat het geen vegetarisch restaurant is, heerlijke gerechten kan serveren waarin groenten de hoofdrol spelen. En inderdaad, zeker een aanrader! Een ideaal restaurant voor als je met niet-vegetariërs alsnog van vegetarische kunstwerken wilt genieten.

Lees meer
Clubkoffie: sandwiches en koffie in Oost

Clubkoffie: sandwiches en koffie in Oost

Wat maakt een goed kopje koffie nou zo lekker? Ik denk dat een heel belangrijk ingrediënt passie is. Natuurlijk helpen goede bonen en de juiste bereidingswijze van de koffie ook mee. Bij Clubkoffie staan deze drie dingen centraal. De barista’s maken van heerlijke koffiebonen de perfecte koffies, (plantaardige) cappuccino’s en latte macchiato’s met een vleugje liefde. Naast de lekkere koffies is Clubkoffie ook een ideale plek voor een gezond ontbijtje of een voedzame lunch.

Lees meer
De Ontdekking: wereldse high-tea

De Ontdekking: wereldse high-tea

Bij De Ontdekking in hartje Utrecht kan je heerlijk ontbijten, lunchen, koffie drinken of borrelen. Het pand was vroeger een reisbureau, en die sfeer proef je nog steeds terug. Overal vind je de reiselementen terug, in de inrichting en op de kaart! Een heel leuke zaakje om in een relaxte, creatieve sfeer te werken of gezellig te kletsen met vrienden. Een echte hotspot voor overdag in Utrecht!

Lees meer
De beste hotspots van 2016

De beste hotspots van 2016

Wij hebben een voorliefde voor restaurants, maar er zijn er zó veel. Daarom testen wij regelmatig hotspots, van extra bijzondere tot gewoon genieten. Vegetarisch en niet-vegetarisch komen voorbij, zolang groenten maar een mooie plek op de kaart krijgen. Dit zijn de meest gelezen artikelen in 2016 door jullie, de beste hotspots van 2016!

Lees meer
Wijn & Spijs + WINACTIE!

Wijn & Spijs + WINACTIE!

Voor ons echte ‘foodies’ het belangrijkste van alles: wat eet je nou bij welke wijn of wat drink je bij jou favoriete gerecht? Voor een blog is dat te complex maar restaurant La Vina kan jou hiermee op weg helpen! Kom eens lang dan legt Jacqueline je persoonlijk aan de hand van haar Taste Mat alles uit over wijn in combinatie met eten. Lees hier hoe je deze kan winnen voor 2 personen! […]

Lees meer

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!